Последни часове за преговори за конструкцията на властта. Съпътствани с пореден

...
Последни часове за преговори за конструкцията на властта. Съпътствани с пореден
Коментари Харесай

Политическият пъзел: Пореден обрат в преговорите за редовно правителство

Последни часове за договаряния за структурата на властта.  Съпътствани с следващ поврат в договарянията за постоянно държавно управление.

Днес бяхме очевидци на следващ поврат, тъй като откакто дълго твърдяха, че не биха подкрепили кабинет на ГЕРБ, от ПП-ДБ оповестиха – „ видяхме европейски разговор в лицето на Мария Габриел и ще се съберем на съвещания, с цел да решим дали да не открехнем вратата. “

Съпредседателят на Продължаваме промяната привиква съдружен съвет, с цел да обсъдят поддръжката й

Това обаче наподобява малко закъсняло на фона на отговора на ГЕРБ – „ заседавате в последната минута, а нашите срещи с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ стартират, освен това на лидерско равнище. “

След финалната среща на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ през вчерашния ден нещата се трансформираха, разгласи в предаването „ Тази събота “ Кирил Петков.

„ Колко би било извънредно идващите 4 годни да имаме ръководство ГЕРБ-БСП-ДПС, а от другата страна имахме един човек, който искаше да дава отговор на въпросите и по тази причина не залостих вратата, излизайки от тази среща. Казах, че желая да поговоря с всичките ни органи, само че преди да кажем твърдо " Не ", желая да мислим дали има различен вид, с изключение на да дадем страната на тройна коалиция ”, съобщи той.

Заради всички тези причини Петков разгласи че се събират първо на изпълнителна комисия, след това на народен съвет и най-после - на съдружен. От думите на ГЕРБ обаче стана ясно, че тази стъпка може би е закъсняла.

По думите й това, че Габриел направила положително усещане на Петков - няма по какъв начин да бъде другояче при специалист от нейното равнище

„ Надявам се, че това допитване до техните органи няма да продължи безпределно дълго. Категорично диалозите с другите партии би трябвало да започват и то на лидерско равнище “, сподели Десислава Атанасова.

А откакто през вчерашния ден президентът упрекна ГЕРБ в претърпян катарзис по тематиката с отстраняването на Гешев, през днешния ден те му дадоха отговор: „ Държавният глава, който подписа указа за Гешев? “.

Атанасова добави, че ГЕРБ не могат да преглътнат ареста на Бойко Борисов от кабинета на Кирил Петков.

Утре е последният ден за диалози преди връчването на мандата от президента Румен Радев. След като мандатът бъде получен в понеделник обаче, следва още една седмица, в която ГЕРБ-СДС ще би трябвало да дефинира и поименния състав на кабинета. И да го върне на Радев до 22 май със конструкция и състав.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР